Hoe werkt het?

De wijnen voor De Wijngids 2020 worden eind juni blind geproefd in het College Hotel in Amsterdam. Er wordt blind geproefd, puur op kwaliteit. Voor uitleg van het systeem van scoren, klik hier.

Eerst worden inzenders gevraagd zich te registeren op deze website en vervolgens hun wijnen in te loggen.

Registratie

Stap 1: voordat monsters kunnen worden ingestuurd, maken inzenders een account aan via de keuzeknop ‘Account aanmaken’ in het hoofdmenu van deze site.

Stap 2: inloggen van elke wijn die wordt ingestuurd door op ‘Registreer de wijnen op deze website’ te klikken. Het inloggen wijst dan zichzelf.

Betaling

Aangezien er een kleine fee wordt gevraagd per wijn bestemd voor betaling van de proevers, website en organisatie van De Wijngids, volgt tenslotte een betalingsmodule via Mollie.

Twee opties zijn mogelijk:

  • Optie 1: €6 per ingestuurde wijn: hiermee wordt uw wijn gegarandeerd door het panel geproefd en doet mee voor opname in de gids. Indien de wijn zich niet bij de 400 beste wijnen van de gids weet te plaatsen, is er verder geen feedback voor de inzender.
  • Optie 2: €10 per ingestuurde wijn: hiermee wordt uw wijn gegarandeerd door het panel geproefd en doet mee voor opname in de gids. Indien de wijn zich niet bij de 400 beste wijnen van de gids weet te plaatsen, ontvangt de inzender feedback van het panel voor wat betreft gegeven score en waarde en een uitleg.

Afleveren

Indien betaling is afgerond, kunnen de wijnen door de inzender aan De Wijngids worden ingestuurd. Het is aan de inzender te bepalen of er 1 dan wel 2 flessen per wijn worden ingestuurd. Voor schroef adviseert De Wijngids 1 fles, voor flessen op natuurkurk adviseren we 2 flessen in te sturen. Levering kan vanaf dinsdag 18 juni tot en met zaterdag 22 juni, van 09.00u tot 19.00u aan:

De Wijngids
Tav Cees van Casteren MW
College Hotel
Roelof Hartstraat 1
1071VE Amsterdam

Deadline

Zaterdag 22 juni is de ABSOLUTE DEADLINE voor ontvangst van wijnen.

Voor alle vragen en/of opmerkingen aub bellen met Cees: 06 53546870 of stuur een mail naar: info@ceesvancasteren.com.